Elektrisk baklucka V70

2022-06-26

Efter jag fått kabelmattan från en baklucka med elöppning och kabelstammen till POT började man fundera lite mer allvarligt på detta.
Rensat bort kablaget som går till den ”vanliga” luckan, detta sitter redan i bilen. Kladdig tejp och lite mindre med kablar att fundera på nu! 👍
Började med att sätta allt på plats och titta vart kablarna ska dras.
Min REM hade inget kopplat för att ansluta säkring 5 till bakluckan ☹️
Som tur är hade jag några gamla säkringslådor från gamla V70 liggande och kunde transplantera dit en ny plus skena.
Öppningsmotor och nya kabelhärvan tejpad och uppe i taket nu! Jag var tvungen att släppa ner innertaket i bilen för att komma åt utan att skada något. Lät det däremot ligga kvar i kupén under arbetet.
POT är slutmonterad och säkring 5 är redo för anslutning. Denna bil hade inte någon MS-CAN dragen på denna sidan eftersom det inte fanns någon utrustning här. Skarvade från PAM på andra siden och la en egen kabel vid reservhjulsbaljan. Det lila reläet går till gas utrustningen och är monterat av AFV nere i Göteborg för 10 år sedan.
Då är det dags för bakluckan som också måste byta kabelmatta.. lägger ut och tittar hur det är draget.. lyfte tidigare av luckan för att byta gångjärn och montera motorn.
Eftersom att jag har facelift lampor så måste jag modda några kablar men sparar original oklippt för att kunna återställa vid behov!
Mycket kladd och slit senare är den nya kabelmattan på plats, den nya låskistan är monterad med den extra stängingsmotorn skruvad bredvid. De två lösa kablarna utan kontaktdon är för en antenn och bilar med KVM, något jag inte har men de får åka med i luckan.
Jag satt Parameter 177 till 5 och testar luckan för första gången! Studerade och mätte kablaget noggrant innan jag kopplade in strömmen.

Succé!

Helt klart en rolig funktion man inte vill vara utan.